جستجو

خواص سیب زمینی بنفش

تصویر پست

هر آنچه تاکنون در مورد سیب زمینی می‌دانسته‌اید را فراموش کنید چرا که امروز با یکی از عجیب‌ترین محصولات کشاورزی که توسط انسان به وجود آمده است، آشنا می‌شوید. سیب زمینی بنفش نوعی جدید از سیب زمینی است که دانشمندان توانسته‌اند آن را با استفاده از جهش‌های ژنتیکی ایجاد کنند. این گونه، از سیب زمینی معمولی کوچک‌تر بوده و پوستی به رنگ بنفش تیره دارد. در سال‌های اخیر استفاده از آن در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی رایج شده است. مشاهدات نشان می‌دهد که مصرف سیب زمینی بنفش خواص و فواید درمانی بسیاری دارد و از همین رو ما در این مقاله سعی داریم شما را بیشتر با ویژگی‌های این گونه از سیب زمینی آشنا کنیم.

خواص سیب زمینی بنفش
اولین سؤالی که ایجاد می‌شود این است که چرا رنگ این سیب زمینی بنفش می‌باشد، این موضوع ریشه در مواد معدنی موجود در آن دارد. این گونه سیب زمینی غنی از فیبر و پروتئین است، اما نسبتاً کم کالری می‌باشد به طوری که تنها 140 کالری در هر فنجان از آن وجود دارد. سیب زمینی بنفش همچنین مقدار خوبی از پتاسیم و ویتامین C و همچنین ویتامین‌های مختلف B را فراهم می‌کند. مهم‌تر از همه، گونه بنفش 4 برابر بیشتر از سیب زمینی‌های معمولی آنتی اکسیدان دارد که برجسته‌ترین آنها آنتوسیانین‌ها هستند. رنگ بنفش این سیب زمینی نیز ناشی از آنتوسیانین می‌باشد.

فشار خون
همان طور که در بالا نیز اشاره شد، یکی از مهم‌ترین عناصری که در این سیب زمینی وجود دارد، پتاسیم است. این موضوع به صورت مستقیم بر روی فشار خون تأثیر می‌گذارد. فشار خون بالا یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مزمن است چرا که هیچ نشانه‌ای ندارد و به همین دلیل تشخیص آن بسیار سخت می‌باشد. با تجمع پلاکت‌ها در رگ‌ها و شریان‌ها، فشار خون برای عبور بالاتر می‌رود و از همین رو مشکلات متنوعی برای قلب رخ می‌دهد. پتاسیم این توانایی را دارد که رگ‌ها را گشاد کند و در نتیجه این عمل، فشار خون به سرعت کاهش پیدا می‌کند.

جلوگیری از سرطان
برای سال‌ها تصور می‌شد که سیب زمینی شیرین دارای بیشترین میزان آنتی اکسیدان است اما امروزه ثابت شده که گونه بنفش، در این زمینه حرف اول را می زند. همان طور که می دانید مهم‌ترین دلیل برای ایجاد سرطان جهش‌های سلولی می‌باشد. اما این جهش‌ها چگونه به وجود می‌آیند؟ رادیکال‌های آزاد که توسط متابولسیم تولید می‌شوند، با اکسیده کردن سلول‌های سالم، آنها را به بافت‌های سرطانی تبدیل می‌کنند. آنتی اکسیدان‌ها قادر هستند تا فعالیت این رادیکال‌ها را خنثی کنند و اینگونه شما را در مقابل سرطان ایمن نگه دارند. از جمله مهم‌ترین انواع سرطان که سیب زمینی بنفش در برابر آنها مؤثر است، می‌توان به سرطان معده، کولون و سرطان پروستات اشاره کرد.

بهبود عملکرد کبد

کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن است که به شدت آسیب پذیر می‌باشد. این عضو قادر است تا به پاکسازی و تصفیه بدن شما از سموم و آلودگی‌ها کمک کند. شاید باورش ساخت باشد اما در طول روز ما میزان قابل توجه ای آلودگی را وارد اندام‌های خود می‌کنیم که اگر کبد نباشد، این آلودگی‌ها قادر هستند به سرعت ما را از پا دربیاورند. مشاهدات نشان می‌دهد آنتی اکسیدان‌های موجود در این سیب زمینی مانند آنتوسیانین می‌توانند به بهبود عملکرد کبد با از بین بردن آسیب‌های استرس اکسیداتیو، کمک کنند.

بهبود عملکرد شناختی
تأثیرات آنتی اکسیدان تنها در مبارزه با سرطان خلاصه نمی‌شود. در سال 2015 تحقیقاتی توسط دانشمندان هندی انجام شد که نشان می‌دهد آنتی اکسیدان‌های این ماده می‌توانند التهابات مغری را از بین ببرند. آنها اعتقاد دارند با پاکسازی مسیرهای عصبی و جلوگیری از رسوب بتا آمیلوئید، این سیب زمینی می‌تواند خطر بیماری‌های عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد. این خاصیت باعث شده تا انجمن بیماران آلزایمری توصیه کند که کهن‌سالان استفاده از این سیب زمینی را در دستور کار خود قرار دهند.

کاهش وزن
یکی از مهم‌ترین موادی که در این سیب زمینی وجود دارد، فیبرهای رژیمی می‌باشد. بدون تردید فیبرها می‌توانند نقشی اساسی در کاهش وزن داشته باشند. مشاهدات حاکی از این است که فیبرها به شدت دیر هضم می‌باشند و به همین دلیل مصرف آنها می‌تواند شما را تا ساعت‌ها سیر نگه دارد و به همین دلیل از پرخوری جلوگیری می‌کنند که بدترین چیز در فرایند کاهش وزن محسوب می‌شود. علاوه بر این، مصرف فیبرها همچنین آزاد شدن قند خون و انسولین را کاهش می‌دهد.

منبع: http://www.pezeshk.us/?p=92079

برچسب ها :

دیدگاه خود را بیان کنید


طراحي شده توسط ميلاد دهقان عضو گروه رویین